Astbestsanering

Het verwijderen van asbest dient zorgvuldig te worden uitgevoerd. Daarom dient zowel het asbestverwijderingsbedrijf als de medewerkers gecertificeerd te zijn.

Bert van der Plas B.V. is gecertificeerd conform procescertificaat asbestverwijdering en voldoet daarmee als bedrijf aan de wettelijke eisen voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal. Al onze medewerkers beschikken over de nodige certificaten. De leidinggevenden beschikken over een persoonsgebonden DTA certificaat (Deskundig Toezichthouder Asbestsloop).
De asbestverwijderaars beschikken allen over een persoonsgebonden DAV certificaat (Deskundig Asbest Verwijderaar).

Asbest werd in het verleden in veel materialen verwerkt en is daardoor op vele locaties toegepast zoals in de woningbouw, utiliteitsbouw, industriƫle projecten, beton- en staalconstructies, installaties enz. Om duidelijkheid te krijgen over de mogelijke aanwezigheid en toepassingen van asbest in gebouwen of objecten dient een onafhankelijk gecertificeerd asbestinventarisatiebureau (gecertificeerd conform procescertificaat asbestinventarisatie) onderzoek te doen voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden.

Het is van belang om in het voortraject kritisch te kijken
naar de volledigheid en bruikbaarheid van het asbestinventarisatierapport. Een goede en veilige uitvoering van de asbestverwijdering is namelijk alleen mogelijk als ook de voorbereiding zorgvuldig is uitgevoerd.

Aan de hand van het asbestinventarisatierapport kan de afdeling werkvoorbereiding een plan van aanpak opstellen. Met een compleet en goed uitgewerkt asbestwerkplan gaan de asbestspecialisten van Bert van der Plas B.V. vervolgens aan de slag.

Bert van der Plas B.V. beschikt over de benodigde apparatuur en bedrijfsmiddelen voor iedere denkbare asbestsanering. Daarmee is het bedrijf geheel zelfvoorzienend en bovendien in staat snel en adequaat op te treden bij calamiteiten.

Bert van der Plas B.V. is dagelijks actief in de asbestbranche en bestaat uit ervaren en goed opgeleide mensen.

Zorgvuldig en Deskundig Asbest Verwijderen is HET specialisme van Bert van der Plas B.V.